Májas ragu
Ujvári Éva (www.mindmegette.hu) 2006.03.10. 14:28
Kicsit féltem az ízhatástól, de nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
50-60 dkg pulyka- vagy csirkemáj
50 dkg mirelit mexikói zöldség
1 nagy vöröshagyma
1 db kicsi paradicsompüré
6 evőkanál olaj
ízlés szerint só vagy ételízesítő
liszt
bors
|
Elkészítés: A májat feldarabolom (ízlés szerint, azért jobb kisebb darabokra, mert akkor hamarabb átsül), lisztbe forgatom, és 3 evőkanál olajban átsütöm. A maradék 3 evőkanál olajban megdinsztelem a hagymát, ráöntöm a zöldségeket és a paradicsompürét. Ételízesítővel vagy sóval, kicsi borssal, kicsi cukorral ízesítem. Amikor félig megfőtt, beleöntöm a májat mindenestül, és készre rottyantom. Rizzsel vagy friss kenyérrel finom!
Megjegyzés: A 90 napos diétához is jó,mert protein napon csak a májat fogyasztjuk belőle, keményítő napon pedig a ragut rizzsel.
|
|